Nationale ziekendag 2014 Zonnebloem, afdeling Deurningen

Nationale ziekendag 2014 Zonnebloem, afdeling Deurningen

Dezefoto.nl is te gast geweest om van het uitje van de Zonnebloem enkele foto’s te maken.
Uiteindelijk van de gehele middag diverse foto’s genomen en deze online gezet.
Mooi en goed, is te zien hoe vrijwilligers in Deurningen zich inzetten voor oudere of minder mobiele mede-Deurningers.

Hieronder het artikel dat samen met enkele foto’s in de regionale weekbladen zijn gepubliceerd.

Meer foto’s zijn te zien via DezeFotoAlbum 2013 of via http://www.dezefoto.nl/DezeFoto.nl%202013/index.html

Met vriendelijke groeten,

Maikel

Zonnebloem_sept_2014

Iedere tweede zondag van september worden Nederlanders bewust gemaakt van zieken en gehandicapten in hun leefomgeving, ‘De Nationale Ziekendag’. De Zonnebloem neemt jaarlijks het initiatief om een activiteit voor haar gasten te organiseren. Zo ook de Zonnebloem-afdeling uit Deurningen.

Zoals ieder jaar begon in Deurningen de Nationale Ziekendag ’s middags met een viering in de kerk. De voorganger, de heer Fortkamp, stond stil bij het thema ‘Als het leven pijn doet’. Mede door de sfeervolle bijdrage van het dames- en herenkoor, onder leiding van mevrouw de Goede, werd het een fijne viering.

Aansluitend gingen de gasten met de vrijwilligers op pad in nostalgische bussen. De rit ging over mooie weggetjes, door het mooie landschap, richting Zenderen.
Hier werd aangelegd bij Theehuis ‘de Karmeliet’ waar hen een ‘High Tea’ werd geserveerd. Nadat alle buiken gevuld waren, kon men nog even genieten van al het moois dat de ruim 3 hectare ‘oude tuin’ van de paters Karmelieten te bieden heeft.

Bij terugkomst in Deurningen kon iedereen terugkijken op een leuke, ontspannen middag met mooi weer een veel bekijks onderweg.

Bron: mevr.H.Meulenbroek, Zonnebloem afdeling Deurningen