Sfeervol concert met Plechelmus Harmonie en Alphoornisten

Sfeervol concert met Plechelmus Harmonie en Alphoornisten

Zondag werd in de Plechelmus Kerk in Deurningen het jaarlijkse concert in Kerstsfeer uitgevoerd. Dit jaar bracht de St.Plechelmus Harmonie, o.l.v. Wilbert Sleumer, samen met alphoornisten genootschap Joseph AG, sfeervolle muziek passend bij de tijd van het jaar.

Tijdens het concert werd traditionele kerstmuziek uit binnen- en buitenland afgewisseld met onder anderen “The Grumbler and the Future” een arrangement van Christiaan Janssen en “Christmas Fantasy” van Rieks van der Velde.

Om de variatie compleet te maken, zorgden de alphoornisten van Joseph AG twee keer voor een mooi intermezzo. De uit het noorden van Nederland afkomstige alpenhoornisten bespelen deze bijzonder instrumenten van ruim 3,5 meter lang. Deze werden speciaal in Zwitserland voor de heren vervaardigd, waarmee zij nu in binnen- en buitenland optredens verzorgen. Zo ook in Deurningen waar de vier alphoornisten bijzondere muziek ten gehore wisten te brengen waarmee het publiek zich op de hoge alpenweiden waanden.

Na het concert werd iedereen uitgenodigd in ’t Spölhoes om hier een kop koffie te komen drinken. Daar werd nog gezellig nagepraat over het sfeervolle concert.

Meer foto’s via DezeFotoAlbum 2013 of via http://www.dezefoto.nl/DezeFoto.nl%202013/index.html

Kestconcert_2013