Spieren voor Spieren, Deurningen

Geweldige prestatie bij Sportevenement ‘Gezonde spieren voor zieke spieren’ in Deurningen.
Deurningen werd massaal bezocht tijdens de Wintertijd Challenge.

Het tennispark “t Koehorst” in Deurningen en de verlichte wielerbaan van de OWC op het Hulsbeek waren het afgelopen weekend het decor van een indrukwekkend sportevenement. En dat alles met maar één doel: een mooi sponsorbedrag bijeen te brengen voor kinderen die te maken hebben met een spierziekte.

Sportiviteit in Deurningen en op de wielerbaan van het Hulsbeek

Sportiviteit in Deurningen en op de wielerbaan van het Hulsbeek

Spieren voor spieren 2

Sportiviteit in Deurningen en op de wielerbaan van het Hulsbeek

Sportiviteit in Deurningen en op de wielerbaan van het Hulsbeek

Het evenement werd door wethouder mevrouw Annette Zwiep-Rosens geopend. Het weer werkte uitstekend mee bij dit buitengebeuren. Alvorens de wielrijders op de fietst stapten woonden zij eerst een clinic van Glorie Custom Built Bikes & BikeLab bij. Hierin stond lekker fietsen en alles wat daar bij komt kijken centraal. Na een goede uitleg gekregen te hebben om blessures tegen te gaan gingen de 40 wielrenners hun rondjes maken op de wielerbaan.

Intussen werd er door ruim 160 sporters getennist op het gravel of kunstgras. En tussendoor waren er allerlei nevenactiviteiten voor de neutrale toeschouwer. Zo werd er een demonstratie rolstoeltennis gegeven door rolstoel tennissers uit de regio. Een aantal aanwezige tennissers kon daarna zelf de ervaring op doen hoe het is om vanuit een rolstoel tegen de bal te slaan. Ondertussen zorgden typetjes als een aanwezige “paparazzi fotograaf” en een “foute ober” voor de nodige hilariteit op en rond het terras.

Vele bedrijven en instellingen leefden mee met deze bijzondere actie getuige de vele prijzen en giften die beschikbaar werden gesteld voor de ludieke veiling en grote loterij.
Winnaars gingen uiteindelijk naar huis met mooie prijzen zoals een kleurenprinter, een voetbalshirt van Ziyech of een compleet verzorgd weekend naar Parijs. De ballonvaart werd gewonnen door Brian Harink.

Ook kon men nog een gezin met een kind met spierziekte nomineren voor een weekend in een zorgbungalow in Villapark Eureka. De vijftienjarige Nick Keiljich uit Tiel mag daar samen met zijn familie gebruik van maken.

De avond werd afgesloten met een geweldige tissue act door Minke Ruel uit Arnhem. Met behulp van een telescoopkraan hing zij 15 meter hoog zwevend in de lucht boven de tennisbaan en vertoonde zij prachtige luchtacrobatiek in sierlijke doeken.

Op het moment dat de klok werd terug gezet van drie naar twee uur, mocht Minke Ruel de opbrengst van dit unieke sportevenement bekend gemaakt: Ruim € 7000,- Waar een klein dorp als Deurningen groot in kan zijn. De organisatie bedankt iedereen die hieraan meegewerkt hebben. Al met al een prestatie van formaat!

Meer foto’s zijn te zien via DezeFotoAlbum 2013 of via http://www.dezefoto.nl/DezeFoto.nl%202013/index.html

Bron: Jeroen oude Smeijers. Aangevuld door DezeFoto.nl