Vliegveldboulevard biedt op spectaculaire wijze Prins Martijn cadeau aan

[ngg_images image_ids=78 width=450 display_type=photocrati-nextgen_basic_singlepic]
Vliegveldboulevard biedt op spectaculaire wijze Prins Martijn cadeau aan

Afgelopen donderdag hebben de buren van de Vliegveldstraat Prins Martijn en zijn adjudant Roy, van Carnavalsvereniging de Nettelkörnkes, op spectaculaire wijze een cadeau en een gezellige “natte”-avond aangeboden.

Prins Martijn Elshof woont aan de Vliegveldstraat in Deurningen. De buurt doopt daar regelmatig de straat om tot de Vliegveldboulevard. Onder andere tijdens kerst, wanneer de gezamenlijke buurt een kerstboom neerzet. Alle voorbijgangers worden dan namens de Vliegveldboulevard prettige feestdagen toewenst. De Vliegveldstraat is een drukke doorgaande weg en zodoende is de naam Vliegveldboulevard een begrip in de regio.

De hoogheden hadden van tevoren te horen gekregen dat zij bij de Prins thuis zou worden afgehaald. Dat er op het tegenoverliggend erf een feestje gehouden zou worden stond voor de hoogheden al vast omdat daar ‘s middags al nodige voorbereidingen werden getroffen.

Wegens de drukte op de Vliegveldstraat leek het de buurt verstandig om de hoogheden samen met de hofdames, Meike en Wendy, in een bak door de lucht, hangend aan een kraan de oversteek te laten maken. Hier werd een grote mobiele loopkatkraan van de firma Kuiphuis voor ingezet. De buurt zelf kon samen met andere genodigden vanuit een mooi versierde trailer de hoogvliegers aanschouwen, terwijl de regen met bakken uit de lucht viel.

Nadat de oversteek door de lucht gemaakt was, mochten de hofdames en Prins Martijn de bak verlaten en werd de stuurknuppel aan prins Martijn overhandigd. Deze moest op zijn beurt, op aanwijzingen van adjudant Roy, de kraan besturen om zo het cadeau te zoeken op het parkeerterrein achter de trailer. Het heeft even geduurd voordat de hoogheden het cadeau gevonden hadden, want Prins Martijn nam er ruim de tijd voor. Hij stond immers beneden onder een paraplu de kraan te besturen terwijl boven bij Adjudant Roy de hemelsluizen waren opengezet en hij door de regen doorweekt werd. Nadat uiteindelijk het cadeau gevonden was werd adjudant Roy op vakkundige wijze weer met beide benen op de grond gezet en werd het cadeau uitgepakt. De buurt had een uitvergrote onderscheiding aangeboden. En onder het motto “Oonze kraan’n dreait volle bak” werd de onderscheiding door de hoogheden in de door de buurt opgezette boog gehangen, uiteraard met behulp van de kraan.

Na dit hoogstandje hezen de hoogheden zich in droge kleding en konden zij vervolgens tot in de vroege uurtjes, onder genot van een hapje en drankje, het feest voortzetten in de verwarmde trailer aan de door hun zo geliefde Vliegveldboulevard.

[ngg_images gallery_ids=4 display_type=photocrati-nextgen_basic_thumbnails]