Koningsdag Deurningen 2016

Koningsdag Deurningen

Traditiegetrouw begon Koningsdag in Deurningen bij Basisschool Willibrordus. Hier hadden de kinderen van groep 1 t/m 4 zich ’s ochtends al vroeg verzameld met hun versierde fietsen. Namens het Oranje Comité werd de vlag in top gehesen terwijl het Wilhelmus werd gespeeld door de St. Plechelmusharmonie.

Optocht versierde fietsen
Nadat de vlag in top was gehesen, trok de vrolijke stoet door het dorp met de Slagwerkgroep voorop. De prachtig versierde fietsen gaven een fleurig geheel aan het begin van Koningsdag. Halverwege de optocht werd een bijzondere stop ingelast: het nieuw ingerichte speelveldje, voor de meesten beter bekend als het trapveldje, achter hoek Wilthuisstraat/Pastoor Gloerichstraat.

Opening speelveld
Al vroeg in de ochtend hadden omwonenden het speelveldje, dat door de gemeente helemaal is vernieuwd, mooi versierd met rood-wit-blauwe vlaggetjes. Met een heus kunstgrasveld, basketbalbasket en nieuwe speeltoestellen, is het oude trapveldje omgetoverd tot een aantrekkelijk speelveld voor alle kinderen in Deurningen. De kernwethouder van Deurningen, Wethouder Eric Kleissen, opende samen met de aanwezige kinderen officieel het speelveld. Enkele kinderen hadden nog wel een verzoek aan de wethouder. Zij zouden graag een afvalbak op het speelveld krijgen, zodat iedereen die afval heeft het hier in kan gooien en het niet laat rondslingeren. Wethouder Kleissen heeft de kinderen, middels een handdruk, beloofd zich maximaal in te zetten om er voor te zorgen dat de gewenste afvalbak er komt.

Spelletjesochtend
Na de officiële opening van het speelveldje ging de stoet met versierde fietsen richting sporthal Het Hoge Vonder. Hier vond voor de kinderen van groep 1 t/m 4 een spelletjes ochtend plaats. De ochtend was georganiseerd door de ouderraad van Basisschool Willibrordus. Een gezellige boel in de sporthal met al die enthousiaste kinderen.

Koninklijke onderscheidingen
Nadat de kinderen bij de sporthal waren afgeleverd, trok de St. Plechlemusharmonie het dorp in om onderscheiden Deurningers een serenade te brengen. Een serenade, voor elke Deurninger die het jaar een koninklijk lintje heeft ontvangen, behoort toch wel tot de traditie van de St. Plechelmusharmonie. De eerste die een serenade kreeg, was Johan Kleissen. Johan Kleissen kreeg zijn decoratie voor zijn inzet voor de geloofsgemeenschap H. Plechelmus Deurningen, EHBO-vereniging, Fancy Fair Feesten Deurningen, Onderwijsinstelling Deurningen, diverse kerkelijke activiteiten/taken en diverse functies binnen stichting Weekblad ’t Beukske. Voorzitter Theo Dalhoeven van de harmonie feliciteerde de heer en mevrouw Kleissen en de familie met deze mooie onderscheiding.
De tweede onderscheiden Deurninger heeft de serenade helaas misgelopen; de heer John Pisano was niet thuis. John heeft zich jaren ingezet voor het Openlucht theater Hertme. Hij heeft een grote bijdrage geleverd om het theater uit het slop te halen en is mede oprichter van Stichting Theater & Cultuur Hertme en het Afrika festival. Daarnaast heeft hij zich de laatste jaren ingezet voor de Passiespelen.

Zeskamp Jeugdwerk Hades
Voor de kinderen van groep 5 t/m 8 én kinderen in de leeftijd t/m 14 jaar was Hades Jeugdwerk Deurningen van plan om een heuse Zeskamp op het kerkplein te organiseren. De weersvoorspellingen lieten dit echter niet toe. Daarom werd uitgeweken naar Hades. Hier werden in de kelder diverse spellen afgewerkt en omdat het weer uiteindelijk niet tegenviel, konden enkele spelletjes toch nog buiten plaatvinden.

Welzijn Ouderen Deurningen (WOD)
Koningsdag voor Welzijn Ouderen Deurningen werd in ’t Spölhoes gevierd. De organisatoren hadden shantykoor “De Schuytenvaarders” uit Tubbergen uitgenodigd voor een optreden. De vele aanwezigen genoten van diverse zeemansliederen onder genot van een hapje en een drankje. Later op de middag werd de leden nog een broodje aangeboden. Ze kunnen terugkijken op een gezellige middag.

Koningsdag Pelle’s Cafe
Pelle’s Cafe vierde natuurlijk ook Koningsdag. Pelle’s had gerekend op heerlijk terrasweer en had het terras met de nieuwe parasols en vuurtafels al opgezet. Ondanks dat Pelle’s mooie oranje dekentjes op de stoelen had gelegd, zochten de gasten vanwege de kou toch de gezelligheid binnen op. Want daar trad tijdens deze Koninklijke Hollandse middag zanger Rinus op. Een spetterend optreden waarbij velen hem op gevoelige plaat vastlegden. Tevens stond op het programma nog enkele wedstrijden zoals de Frikandellenwedstrijd en het Stropdasdrinken.

Ondanks het weer, dat uiteindelijk gezien de voorspellingen best meeviel, kunnen zowel de jonge als de oudere Deurningers terugkijken op een gezellige Koningsdag.

Meer foto’s zijn te zien via DezeFotoAlbum 2013 of via http://www.dezefoto.nl/DezeFoto.nl%202013/index.html

MK

Koningsdag_1

Koningsdag_2

Koningsdag_3

Koningsdag_4

Koningsdag_5

Koningsdag_6

Koningsdag_7

Koningsdag_8

Koningsdag_9

Koningsdag_10

Koningsdag_11

Koningsdag_12