Mijtermuziek in Deurningen, wederom een gezellig gebeuren

Mijtermuziek in Deurningen, wederom een gezellig gebeuren.

Afgelopen zondag vond in ‘t Spölhoes in Deurningen de jaarlijkse mijtermuziek plaats. Een gezellig uurtje muziek, uitgevoerd door de St. Plechelmus Harmonie, afgewisseld met leuke muziekraadseltjes. Dit alles onder het genot van een lekker glaasje ranja voor de kinderen. Voor de ouders was er een kop koffie.
Uiteraard was Sinterklaas met zijn pieten ook van de partij, zoals hij vorige week na de intocht al had beloofd.

Het leek erop dat Sinterklaas weigerde ’t Spölhoes binnen te komen omdat dirigent Wilbert Sleumer het orkest verkeerde muziek liet spelen, namelijk de begintune van de smurfen. Nadat het orkest uiteindelijk sinterklaasmuziek ingezet had, kwamen Sinterklaas en zijn pieten toch binnen. Na een welkomstwoord konden de kinderen meezingen met bekende sinterklaasliedjes. Sinterklaas werd eveneens getrakteerd op een uitvoering van de blokfluitleerlingen. Omdat alle lessenaars in gebruik waren bij het orkest werden twee pieten ingeschakeld als levende muziekstandaards.

Aan het einde mocht Sinterklaas de winnaars bekend maken van de kleurwedstrijd. De kinderen hadden tijdens de intocht van de Sint een kleurplaat meegekregen waarmee leuke prijzen te winnen waren. De winnaars waren: Suus Oude Hesselink, Giel Kamphuis en Ruben Spijker. Zij kregen van de Goedheiligman een mooi cadeautje. Voor de best verklede kinderen werd ook een prijs vergeven. Hiervoor werden Piet Ruben Spijker en Piet Noa Vrielink door Sinterklaas gefeliciteerd. Sinterklaas bedankte de Plechelmus Harmonie en vertelde dat hij volgend jaar graag weer terug komt met zijn Pieten.

Meer foto’s via DezeFotoAlbum 2013 of via http://www.dezefoto.nl/DezeFoto.nl%202013/index.html

Mijtermuziek Deurningen, wederom een gezellig gebeuren.

Mijtermuziek Deurningen, wederom een gezellig gebeuren.

Muziekraadseltjes altijd weer leuk!

Muziekraadseltjes altijd weer leuk!