Dauwtrapfeest Deurningen, een gezellig dorpsfeest.

Dauwtrapfeest Deurningen, een gezellig dorpsfeest.

De St. Plechelmus Harmonie uit Deurningen kan terugkijken op een zeer geslaagd Dauwtrapfeest. De leden, en de vele vrijwilligers, waren de hele dag in touw om het de bezoekers naar hun zin te maken. In de ochtend moest nog een regenbuitje getrotseerd worden maar daarna konden de bezoekers genieten van een heerlijk zonnetje.

Om 7 uur stond de koffie al klaar voor de échte dauwtrappers en voor de mensen die in alle vroegte hun handelswaar uitstalden in kraampjes van de vlooienmarkt. Naast de gewone vlooienmarkt konden basisschoolkinderen gratis voor de kerk hun spulletjes te koop aanbieden. Hiervan werd gretig gebruik gemaakt en het gaf de vlooienmarkt een extra gezellige sfeer.

Dit jaar stelde de organisatie voor de eerste keer een “open podium” beschikbaar voor zangkoren. Hier werden zangkoren in de gelegenheid gesteld om enkele nummers ten gehore te brengen. De sfeer die ontstond tijden het “open podium” was super gezellig, er werd zelfs door enkele aanwezigen gedanst. “De sfeer die op het plein ontstond tijdens het optreden, is voor de organisatie een reden om volgend jaar het podium weer beschikbaar te stellen voor zangkoren uit de regio” aldus de organisatie.

Verder waren er de gehele dag diverse demonstraties voor de bezoekers. Zo waren dit jaar in de parochietuin, bij hoge uitzondering, honden te vinden. Leden van hondensportvereniging “de Vriendschap” uit Deventer demonstreerden samen met hun honden gedrags-, behendigheids- en gehoorzaamheidstrainingen.
Ook werden de historische stationaire machines getoond. Belangstellenden konden onder begeleiding sinaasappelsap maken aan de door zo’n machine aangedreven pers.

De kinderen genoten van leuke attracties die op het plein aanwezig waren of lieten zich omtoveren tot piraat of prinses door zich te laten schminken. Ook verlieten diverse kinderen het Dauwtrapfeest met een leuke ballonnen-creatie van Clown Carlo.
’s Middags was het podium voor “Horst Herrmann & Die Neuen Oberkrainer”. Horst Herrmann verzorgde samen met zijn band de muzikale omlijsting. Het publiek genood heerlijk in het zonnetje van de typische Oberkrainersound.
Later op de avond werden de prijswinnaars bekend gemaakt van de diverse activiteiten. De prijswinnaar van de ballonwedstrijd moet nog even wachten, want deze wordt bekend gemaakt tijdens het zomerconcert van de Harmonie en de Slagwerkgroep op vrijdag 28 juni, 21.00 uur, op het terras van Cafe Pelle’s in Deurningen.

Foto’s van het Dauwtrapfeest 2013 zijn te zien op de fotopagina van de site: www.Dauwtrapfeest.nl , of via deze link: Fotopagina van Dauwtrapfeest Deurningen

20130513-000322.jpg