Deurningen viert “laatste Koninginnedag”. Van jong tot oud, voor elk wat wils.

Deurningen viert “laatste Koninginnedag”. Van jong tot oud, voor elk wat wils.

Terwijl de Koningin zich opmaakte voor de Abdicatie in de Mozeszaal van het Koninklijk Paleis in Amsterdam, begon Koninginnedag in Deurningen ook al vroeg. Het Oranjecomité had dit jaar samen met andere verenigingen leuke activiteiten georganiseerd op deze laatste Koninginnedag op 30 april.

Feestelijke rondgang
De kinderen van de groepen 1 tot en met 4 gingen met mooi versierde fietsen en skelters door het dorp waarbij zij muzikaal begeleid werden door de St. Plechelmus Harmonie. Alvorens de stoet aan de feestelijke rondgang begon werd bij de school, tijdens het spelen van het Wilhelmus, de Nederlandse vlag gehesen. Vervolgens ging de bonte stoet door Deurningen waarna zij bij de Sporthal aankwam. Daar had de ouderraad van basisschool Willibrordus leuke spelletjes voorbereid. In groepjes gingen de kinderen de leuke spelletjes langs. Tussendoor werden ze getrakteerd op iets lekkers.

Zeskamp
De oudere kinderen konden zich opgeven voor de zeskamp. Jeugdbeweging Hades en sportvereniging DSVD organiseerden ook dit jaar weer een zeskamp voor de kinderen. De kinderen moesten een stormbaan bedwingen en zo ver mogelijk glijden op de “buikglijbaan”. En natuurlijk was er ook weer het bekende watergevecht. Voor de toeschouwers is het altijd leuk om te zien welk kind er als eerste in het ijskoude water valt. Naast deze spectaculaire spelen was er ook het traditionele kruiwagen-rijden en waterballon-volleybal.

Inhuldiging Koning Willem-Alexander
‘s Middags konden de inwoners gezellig neerstrijken op de terras van Cafe Pelle’s. Hier kon op het terras de inhuldiging van Koning Willem-Alexander gevolgd worden op tv-schermen terwijl de kinderen zich prima vermaakten op het groot springkussen. Mede door het mooie weer was dat voor niemand een straf.

Koningslinde
Sinds het ontstaan van het Nederlands Koningshuis is het een mooie en lange traditie om bij iedere abdicatie een “Koningslinde” te planten. Zo werd op deze laatste Koninginnedag de Koningslinde op het Plechelmusplein gepland ter ere van Koning Willem-Alexander. Om 16.00 uur werd eerst door de aanwezigen het Wilhelmus gezongen en vervolgens was de eer weggelegd voor Prins Pelle en Adjudant Bart om de plaquette te onthullen.

Welzijn ouderen Deurningen
Voor de Leden van Welzijn ouderen Deurningen was er in ’t Spölhoes een gezellige middag georganiseerd. Na binnenkomst werd een cocktail met heerlijke oranje-slagroomsoes geserveerd. Nadat deze verorberd waren, konden de aanwezigen genieten van de zangkunsten van “Knik-koor de Leuj-Pin’n” uit Denekamp. Het koor zong liederen in het dialect, Nederlands en Duits en wisselden dit af met grappen waarvan zij zich af en toe afvroegen of het niet “te schuin” was gezien de gemiddelde leeftijd van de aanwezigen.

Mede door het mooie weer en inzet van vele vrijwilligers kan terug gekeken worden op een mooie Koninginnedag. Al met al was er voor een klein dorp als Deurningen weer voor iedereen iets leuks te beleven.

Kijk voor meer foto’s DezeFoto Album 2013

20130503-221119.jpg