Mooie opbrengst Haringparty Deurningen

Mooie opbrengst Haringparty Deurningen

Haringparty_2015-2

Haringparty_2015-1

Afgelopen vrijdag werd bij Pelle’s Eten en Drinken in Deurningen de jaarlijkse haringparty gehouden. Ook dit jaar hadden veel mensen uit Deurningen, maar ook van daar buiten, gehoor gegeven aan de uitnodiging en de organisatie kon daarom zo’n 200 mensen verwelkomen bij deze jaarlijkse happening.

Het vaatje werd net als voorgaande jaren door Bennie Kroeze met de koets Deurningen binnengereden en door de organisatie in ontvangst genomen. Tijdens de Haringparty waren er uiteraard aloude gezichten van de partij, maar dit jaar werden ook nieuwe gezichten gezien. Het was een gezellig feest, waarbij er door de dames van visgilde Kötter maar liefst een kleine 1.100 haringen werden geserveerd! De organisatie had een vooruitziende blik qua datum. Aangezien de maatjesharing een week later kwam dan oorspronkelijk de bedoeling was, had Deurningen het geluk om over echte Hollandse Nieuwe te beschikken tijdens de Haringparty.

Na het nuttigen van de Hollandse Nieuwe was er natuurlijk ook de gebruikelijke veiling van een vaatje haring. Het mooie bij de veiling in Deurningen is dat de veiling volgens het Amerikaans model gaat, waarbij iedereen mee kan bieden op een laagdrempelig niveau. Elke bieding is 10 euro waard en iedereen die biedt, betaald zijn of haar eigen bieding. Hierdoor kreeg iedereen de kans om te bieden. De laatste bieder, binnen een bepaalde tijd, ontving dan uiteindelijk het vaatje. Dit jaar werd de veiling geleid door Paul Hannink, hij wist met zijn enthousiasme mensen over de brug te trekken om een extra bod uit te brengen, hetgeen hem bij de meeste mensen wel lukte. Aan hem is het zeker te danken dat de veiling zeer succesvol verliep.

De gelukkige van dit jaar was Clemens Borghuis van Tuincentrum Borghuis. De veiling werd door de veilingmeester afgeslagen bij een opbrengst van maar liefst het recordbedrag van € 5.000,-.
De organisatie bedankte alle bieders voor het uitbrengen van hun bod, dat besteed wordt aan een goed doel welke door de organisatie vooraf werd bepaald. En dit jaar wordt de opbrengst geschonken aan de “Wi’j bint Deurning’n”, die het bedrag zal besteden aan de jubileumfeesten van Deurningen eind augustus. De opbrengst werd door middel van een cheque aangeboden aan de heer Aarninkhof die deze namens de stichting in ontvangst nam. Hij liet de organisatie van de Haringparty weten er voor te zorgen dat de donatie goed besteed zal worden. De organisatie bedankte alle bieders en kondigde de Haringparty van volgend jaar al weer aan. Deze zal gehouden worden op vrijdag 17 juni 2016.

Meer foto’s zijn te zien via DezeFotoAlbum 2013 of via http://www.dezefoto.nl/DezeFoto.nl%202013/index.html