Spectaculair afscheidsfeest voor Benthe

Spectaculair afscheidsfeest voor Benthe

Een super mooi feest! Dat is kort samengevat het feest dat de ouders van enkele klasgenoten van Benthe Oude Smeijers woensdagavond, met behulp van stichting Kans voor een Kind, hadden georganiseerd. Een bijzonder mooi initiatief om Benthe uit te zwaaien naar haar nieuwe school.
Benthe gaat na de kerstvakantie basisschool Willibrordus inwisselen voor haar nieuwe school: Onderwijs Centrum Roessingh in Enschede. Benthe heeft de ziekte van Pompe, een ziekte die spierzwakte veroorzaakt.

De avond begon met een smoes dat fotografe Mireille Droste een fotoshoot kwam maken van Benthe en haar zusje. Ze werd gevolgd door een cameraploeg van SBS6, die de verrichtingen van de fotografe kwam filmen. Dit geheel nam echter een andere wending toen bleek dat Benthe zelf door SBS6 geïnterviewd werd en plotseling enkele kinderen van haar klas in de keuken stonden. Zij kwamen Benthe vertellen dat ze een mooie verrassing hadden voor haar omdat ze naar een nieuwe school gaat. Waar ze naartoe gingen? Dat bleef nog even een verrassing!

Mooie kleren, snel nog even make-up voor de dames en toen naar buiten. Daar stonden familie, vrienden en ouders van de klasgenootjes te wachten om de klas uit te zwaaien. Het vervoer moest natuurlijk wel in stijl. En hoe! Voor Benthe stond een prachtige limousine gereed en voor de overige klasgenoten een nostalgische bus. Onder begeleiding van een oude Polizei-Trabant ging het gezelschap naar het Roessingh in Enschede.

Over de rode loper en de muziek op tien, zo kwam Benthe met haar klasgenoten de feestzaal binnen waar het feest los barstte. De dansvloer werd goed benut door de kinderen en door enkele moeders die zich ook even terug waanden in hun jonge jaren. Natuurlijk werd er ook voor de inwendige mens gezorgd. Vers gebakken pannenkoeken, verzorgd door restaurant De Stroper, en als toetje slagroomgebak van bakkerij Schabbink zorgde dat de buikjes van de kinderen goed gevuld werden. Door Joliens Theaterhuis werd een theaterworkshop verzorgd met onder andere de bekende act van de Lama’s “de foto”. Dit zorgde bij de kinderen voor hilarische momenten waar smakelijk om gelachen werd. Natuurlijk konden de kinderen de nieuwe klas van Benthe bekijken. Onder begeleiding van directeur de heer Spies zorgde Benthe voor een vakkundige rondleiding en liet haar klasgenoten haar nieuwe plek in haar klas zien.

Voordat de terugreis aanvaard kon worden naar Deurningen, kreeg Benthe nog enkele cadeaus van haar klasgenoten.
Onder andere een foto van Ali B met daarop een persoonlijke boodschap aan Benthe. Als verrassing mochten zij de volgende ochtend allemaal uitslapen. Maar tot grote vreugde van de kinderen kwam er via het scherm een nog mooiere boodschap; vrijdag mochten alle kinderen de opnamen van de BZT Show bijwonen die 3 januari 2015 wordt uitgezonden.

Onder escorte van twee oude amerikaanse politieauto’s kwam het gezelschap weer in Deurningen aan. Daar werden alle kinderen en ouders nog uitgenodigd voor een hapje en drankje. Ter afsluiting kregen de kinderen allemaal een bedankje van Benthe: een canvas-foto van de klas met ingebouwde klok als herinnering aan de mooie tijd op basisschool Willibrordus. En toen allemaal snel naar huis om nog net, voor het slapen gaan, de aflevering van Hart van Nederland op SBS6 te kunnen kijken.

MK
Benthe_dec_2014_1

Feestje Benthe!

Feestje Benthe!