Intocht Sinterklaas Deurningen 15-11-2014

Sinterklaas en zijn pieten ook in Deurningen aangekomen

Nadat Sinterklaas zaterdagmiddag in Gouda voet aan wal had gezet, heeft hij zich met spoed begeven naar de gemeente Dinkelland. Daar werd hij met zijn pieten ook in Deurningen op feestelijke wijze onthaald. Sinterklaas en zijn pieten werden bij de Put opgewacht door vele kinderen en hun ouders. Ook de St. Plechelmus Harmonie was weer van de partij en verzorgde de muzikale omlijsting van de intocht.

Nadat de inwoners Sinterklaas begroet hadden, werd een kleine rondgang gemaakt door het dorp. Wat de kinderen opviel was dat Sinterklaas zijn werkmijter op had. Bij navraag bleek dat de Huispiet de echte mijter in Gouda in bewaring had gekregen. Piet moest even naar het toilet en maakte gebruikt van een toiletcabine. Dit toiletbezoek duurde langer dan gepland waardoor hij met toiletcabine en al op een bestelwagen belandde en met enige vertraging toch op het plein in Deurningen aan kwam. Nadat Sint zijn mijter weer had, ging hij in een feestelijke stoet naar ‘t Spölhoes. Hier werd samen met de kinderen gezongen en feest gevierd. Voordat Sinterklaas verder ging om zich voor te bereiden op de komende drukke weken, kregen de kinderen nog een zakje snoep en een mooie kleurplaat waar leuke prijzen mee te winnen zijn. De kleurplaat dient uiterlijk 22 november ingeleverd te worden in de brievenbus van ’t Spölhoes.

Sinterklaas heeft met de Plechelmus Harmonie afgesproken dat hij met zijn pieten zondag 23 November om 11.00 uur het “Mijtermuziek” bij zal komen wonen. Kinderen, ouders, opa’s en oma’s kunnen dan meezingen en dansen op de vele Sinterklaasliedjes die door de harmonie ten gehore worden gebracht. Tijdens deze ochtend worden ook de prijzen bekend gemaakt van de kleurwedstrijd. Het “Mijtermuziek” wordt gehouden in ‘t Spölhoes aan de Reefsmaat 1 in Deurningen en is vrij toegankelijk. Iedereen mag (hoeft niet hoor!) verkleed komen, want daar valt ook nog een prijsje mee te verdienen. Het belooft een gezellige ochtend te worden, weet Sinterklaas nog van de voorgaande jaren.

Meer foto’s zijn te zien via DezeFotoAlbum 2013 of via http://www.dezefoto.nl/DezeFoto.nl%202013/index.html

MK

Gezellige Sinterklaasintocht  Deurningen

Gezellige Sinterklaasintocht Deurningen

De Pieten wilden graag op de foto. Super!

De Pieten wilden graag op de foto. Super!